Putstraat 13
6235NN Ulestraten
Website: www.antiques-emporium.com
Tel.: +31 6 4812 6692
Email: info@antiques-emporium.com

Johann Loetz Witwe – Decor: Orbulin – Jugendstil
Vormgeblazen en vrijgevormd glas, gereduceerd, geslepen pontil, messing
Periode: 1900 – 1909

Omschrijving:

Deze twee identieke schalen zijn vervaardigd door Johann Loetz Witwe in het Orbulin decor. Orbulin decor is vrijwel identiek aan het Diaspora decor, echter het verschil zit hem in dat bij dit decor de irisatie (Silberiris) niet over het gehele oppervlakte doorloopt. Dit in tegenstelling tot Diaspora waarbij de irisatie door het gehele relief doorloopt. Deze schalen zijn vrij zeldzaam. Het is dan ook erg uitzonderlijk om twee van deze identieke hoogwaardige Orbulin schalen met Art Nouveau montuur in de collectie te hebben.

René Lalique – Model: 875 – Antilopes – Art Deco
Persglas – gepatineerd
Periode: 1920 – 1929

Omschrijving:

Deze unieke vaas is ontworpen door René Lalique op 2 november 1925, model 875 onder de naam “Antilopes” Het betreft een hoogwaardige mal geblazen vaas van transparant glas met een decor van antilopes, cabochons en zwart patina. De cabochons zorgen voor een breking van het licht wat resulteert in een prachtig optisch effect.

Louis Majorelle – Lady desk met stoel – Art Nouveau
Hout, snijwerk en marquetry
Periode: 1890 – 1899

Omschrijving:

Dit prachtig vormgegeven bureau is ontworpen en geproduceerd door de beroemde Louis Majorelle, circa 1900. Hoogwaardig snijwerk en hout inlegwerk in walnoothout en fruitbomenhout. De originele Louis Majorelle stoel die uit dezelfde periode is vervaardigd maakt dit tot een complete stijlvolle Art Nouveau set. Het bureau verkeert in zeer goede staat. Er is een oude restauratie aan het blad aanwezig die vakkundig is uitgevoerd en de originele sleutel is aanwezig van de lade. De stoel is volledig gaaf.