Het evenement:

Het Kunst en Antiek evenement is begrip in Midden Nederland en is dit jaar extra groots opgezet met maar liefst 20 deelnemers verdeeld over twee verdiepingen van slot Zeist die hun unique collectie kunst, antiek en juwelen aan u presenteren. Van vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei 2023 van 11:00 tot 18:00 uur.

De locatie:

Slot Zeist is een historisch complex maar met alle faciliteiten die horen bij de moderne tijd waaronder gratis parkeren, gratis wifi, rolstoel en minder valide vriendelijk, alsmede een lift naar de beursvloer op de begane grond en 1st verdieping.

U kunt in slot Zeist gebruik maken van een hapje en drankje in de centrale hal van slot Zeist of een uitgebreide lunch in restaurant “de orangerie” tijdens openingstijden van het evenement.

Slot Zeist is gebouwd en ontworpen in de 16e eeuws door de Italiaanse architect Andrea Palladio. De zijvleugels en de tuinen van het slot zijn het eerst aangelegd, rond een hoofdas die nog steeds de plattegrond van Zeist bepaalt.

De tuin, als een in de natuur geconstrueerde voortzetting van de architectuur, als metafoor van de plaats van de mens (de stichter) op aarde, is aangelegd in geometrische figuren met verfijnde broderies en beelden. De beeldengroep aan de slotgracht, voorstellende Europa en Afrika en gemaakt door de Antwerpse beeldhouwer Albertus Xaverij, herinnert aan die filosofie.

Routebeschrijving

Vanaf de A12 Utrecht-Arnhem
Neem na afrit 20 ‘Driebergen-Zeist’ de N225 richting Zeist. Na ± 3 km komt u uit op het Rond, met restaurant Hermitage voor u, hier gaat u linksaf. De P-borden verwijzen naar de juiste eindbestemming.

Vanuit Utrecht [A28 respectievelijk N237]
Neem bij De Bilt de N237 richting Zeist. Na ± 5 km, ter hoogte van het politiebureau en de Oude Kerk (waar de weg eenrichtingsverkeer wordt) bent u nabij Slot Zeist. P-borden verwijzen naar de juiste eindbestemming.

Vanuit Amersfoort [A28]
Neem afrit 3 ‘Den Dolder/Zeist-Oost’, richting Zeist. Bij de tweede rotonde (op de Boulevard) linksaf de Lindenlaan op. Deze gaat na de derde rotonde over in de Jagersingel waar u de bebouwde kom verlaat. Bij de eerstvolgende verkeerslichten rechtsaf richting ‘Zeist, Arnhem’ via de Laan van Beek en
Royen [N224]. Aan het einde van deze weg verwijzen P-borden naar de juiste eindbestemming.

Navigatie
Voor de navigatie naar Slot Zeist kunt u het beste “Brouwerij” Zeist aanhouden. U komt dan uit bij het grote parkeerterrein aan de linkerzijde van Slot Zeist.

Parkeren
Op 2 minuten loopafstand bevindt zich een gratis parkeerplaats van 300 plaatsen, ook voorzien van vele oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn er twee parkeergarages (betaald) op 5 minuten loopafstand op het Rond van 275 parkeerplaatsen.

Rolstoelgebruikers
Op het Slotplein is er gelegenheid om te parkeren indien u beschikt over een mindervalide parkeerkaart (1 parkeerplaats). Daarnaast is het gehele slot rolstoeltoegankelijk.

Openbaar vervoer
Slot Zeist is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het NS Station Driebergen-Zeist (op 3 kilometer van Slot Zeist) vertrekken bussen die dichtbij het slot stoppen.

Toegangsbewijzen:
Kaarten a € 10.- zijn aan de receptie van Slot Zeist verkrijgbaar.

Contact:
Adres:
Zinzendorflaan 1
3703 CE Zeist
We zijn bereikbaar per email: kunstenantiekevenement@gmail.com

Honden:
Helaas kunnen wij geen honden toelaten in Slot Zeist

Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze evenementen en onze exposanten? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.